dijous, 2 de febrer del 2012

Què us pot ser útil a la xarxa?


En aquest article, deixaré un moment el teatre per donar-vos un cop de mà amb el tema COSES ÚTILS A LA XARXA. Ja sé que avui en dia potser aquest és una article una mica absurd, ja que molta gent d'aquest món sap més informàtica que jo, però potser si us ensenyo l'utilitat d'algun programa més o menys desconegut us pot ser útil algun dia. 


Un dels programes més utilitzats ara a la xarxa és el Diigo, és un programa amb un sistema de gestió d'informació personal que inclou arxius d'imatges i documents, així com també marcadors web i notes post-it que us poden ser útils a l'hora de guardar informació d'una pàgina web...


Un programa també molt utilitxat és el Dropbox, un servei d'allotjaments d'arxius multiplataforma que permet als usuaris guardar i sincronitzar arxius en línia entre ordinadors, compartir arxius i carpetes amb altres. Hi ha versions de Dropbox que són gratuïtes i també unes altres que s'han de pagar. Però hi ha diferències, i es que tenen aplicacions diferents. AMb els arxius guardats a la carpeta Dropbox, es pot fer dues coses: compartir-los amb altres usuaris de Dropbox o bé es pot deixar que sigui accessibles des de la pàgina Web de Dropbox. Els ususaris poden gravar arxius manualment per mitjà d'un navegador web.


Parlem ara d'un programa editor d'imatges: el GIMP (GNU Image Manipulation Program). És un programa d'edició d'imatges digitals en forma de mapa de bits, ja siguin fotografies , dibuixos o bé gràfics. És un programa lliure  i gratuït per a tothom. GIMP està disponible en variis idiomes, com: català, espanyol, alemà, anglès, gallec, euskera, francés, italià, rus, suec, noruec, coreà i neerlandés.  Aquest programa ha anat evolucionant al llarg dels anys, ha anat suportant nous formats, les seves eines ara són més potents i a més a més, funciona amb extencions o plugins i scripts.  Permet el tracte d'imatges a capes, per modificar cada objecte de la imatge de forma totalment independent a la resta de capes de la imatge, també es poden pujar i baixar de nivell les capes per facilitar el treball a la imatge. La imatge final es pot guardar en format xcf de GIMP que soporta capes o en un format pla sense capes. com poden ser, png,  bmp, gif, jpg, etc.


Deixant una mica de banda els programes "informatics", m'agradaria també parlar-vos de les xarxes socials d'avui en dia. Les més conegudes, perquè n'hi ha moltíssimes. En primer lloc i la actualment més famosa, FacebookEl facebook és una xarxa social gratuïta que permet a la gent connectar-se a través d’Internet. Hi podem gestionar el nostre espai personal: Podem crear àlbums de fotos, crear events, escriure al mur dels nostres amics, compartir enllaços...Actualment, hi ha més de 800 usuaris actius a facebook.


Una altra de les xarxes socials que s'està escampant més entre la gent, és Twitter, jo no l'utilitzo però es veu que és molt important entre els adolescents (i no tant adolescents).Twitter és una xarxa social basada en el microbloggin. Et permet enviar missatges de text de text pla, amb un tamany màxim de 140 caràcters anomenats tweets, que es publiquen a la pàgina principal de l'usuari al qual li enviem el missatge. Els usuaris es poden subscriure als tweets dels altres usuaris. Per defecte els missatges són públics, es poden difondre privadament mostrant-los únicament a seguidors. Els usuaris poden "twittejar"desde aplicacions oficials externes, com per smartphones o mitjançant el Servei de missatges curts (SMS/ Short Messages Service)disponible sols en certs països. Si bé el servei és gratuït accedir-hi via SMS comporta soportar unes tarifes fixades pel proveedor de telefonia mòvil.


Espero que aquests enllaços us puguin servir per a alguna cosa, el de Twitter i Facebook n'estic segura que ja els coneixieu, però potser els altres us han servit d'ajuda! 


Gràcies a tots els Bloggers que em seguiu :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada